Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami
Cukinie dokładnie umyć. Przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wydrążyć miękki miąższ. Wydrążone cukinie lekko posolić w środku i odłożyć na ściereczkę skórką do góry. Kaszę bulgur ugotować.
Kurki dokładnie oczyścić, mniejsze zostawić w całości a większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić kurki i smażyć aż zmiękną, przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnie z odrobina oleju i zeszklić cebule. Następnie dodać mielone mięso.
Smażyć aż mięsko będzie usmażone. Następnie dodać wcześniej usmażone kurki oraz ugotowana kasze bulgur. Dokładnie wymieszać, farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki cukinii. Ułożyć na blaszce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut az cukinia będzie miękka, funkcja termoobieg. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać żółtym serem.
Kurki dokładnie oczyścić, mniejsze zostawić w całości a większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić kurki i smażyć aż zmiękną, przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnie z odrobina oleju i zeszklić cebule. Następnie dodać mielone mięso.
Smażyć aż mięsko będzie usmażone. Następnie dodać wcześniej usmażone kurki oraz ugotowana kasze bulgur. Dokładnie wymieszać, farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki cukinii. Ułożyć na blaszce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut az cukinia będzie miękka, funkcja termoobieg. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać żółtym serem.