Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana
Cukinie umyć można obrać ze skóry, przekroić wzdłuż wydrążyć środek, posolić i odstawić na 30 minut. Makaron ugotować według przepisu. Cebulę obrać i posiekać zeszklić na oleju dodać mięso mielone i usmażyć następnie dodać pokrojony środek z cukinii i pokrojoną w kostkę paprykę.
Gdy warzywa zmiękną dodać startą na tarce marchewkę i pokrojone w kostkę pomidory chwilkę dusić. Na końcu wymieszać z makaronem i doprawić do smaku.
Z cukinii odlać powstałą wodę i nałożyć farsz. Śmietanę wymieszać z musztardą i polać cukinie, posypać startym serem i zapiec 40 minut w temp 180 stopni.
Gdy warzywa zmiękną dodać startą na tarce marchewkę i pokrojone w kostkę pomidory chwilkę dusić. Na końcu wymieszać z makaronem i doprawić do smaku.
Z cukinii odlać powstałą wodę i nałożyć farsz. Śmietanę wymieszać z musztardą i polać cukinie, posypać startym serem i zapiec 40 minut w temp 180 stopni.