jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Cukinia faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

cukinia faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim jadłospisie

Cukinia faszerowana

Składniki:

Cukinia faszerowana

 

  • jajka, 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki miodu, 1 cebula, 1 łyżka oleju, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana
Zmielić mięso włożyć do miski, dodać jajka, cebulę, bułkę tartą, wyrobić i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinię umyć, odkroić jeden koniec, wydrążyć środek, napełnić farszem. Ułożyć go w natłuszczonej olejem brytfannie, posmarować miodem i piec w temp. 160 stop. C. przez 60 minut.