Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Cukinia faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Cukinia faszerowana z mięsem mielonym, ryżem, papryka i pomidorami z puszki. Propozycja na obiad lub ciepłą kolacje.

Cukinia faszerowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana
Ryż ugotować, odcedzić. Cuknie przekroić na pół wydrążyć środek i pokroić w kostkę. Cebule obrać , drobno posiekać zeszklić na oleju i wrzucić mięso, usmażyć. Doprawić solą i pieprzem dodać pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę, cukinie i przecier pomidorowy. Dusić ok 10 minut na małym ogniu.

Doprawić do smaku i wymieszać z ryżem. Wydrążone cukinie posolić i nałożyć farsz. Piec ok 40 minut w temp 180 stopni, pod koniec pieczenia posypać żółtym serem.
Cukinia faszerowana
Cuknie przekroić na pół wydrążyć środek i pokroić w kostkę
Cukinia faszerowana
Cebule obrać , drobno posiekać zeszklić na oleju i wrzucić mięso, usmażyć.
Cukinia faszerowana
Dodać pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę , cukinie i przecier pomidorowy
Cukinia faszerowana
Farsz wymieszać z ryżem i napełnić cukinią