nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny pomysł na pożywny, bardzo zdrowy i jednocześnie szybki obiad, kolację albo przystawkę. Polecam.

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami

Składniki:

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami

ETAP 1:

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami
Przygotowanie kaszy quinoa potrzebnej do farszu

Cukinie umyj, przekrój na pół, wydrąż miąższ ze środka i pokrój go.
W międzyczasie ugotuj quinoa według przepisu na opakowaniu.

ETAP 2:

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami
Pokrojone w kostkę pieczarki i cebula

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

ETAP 3:

Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami
Gotowy farsz włożony w wydrążone cukinie

Quinoa wymieszaj z pieczarkami, cukinią oraz szczypiorkiem, bułką tartą i przyprawami. Farsz włóż w wydrążone cukinie a następnie posyp startym żółtym serem. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.