Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkamiETAP 1:
![Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukinia-faszerowana-quinoa-i-pieczarkami-541892.jpg)
Cukinie umyj, przekrój na pół, wydrąż miąższ ze środka i pokrój go.
W międzyczasie ugotuj quinoa według przepisu na opakowaniu.
ETAP 2:
![Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukinia-faszerowana-quinoa-i-pieczarkami-541889.jpg)
Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
ETAP 3:
![Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami Cukinia faszerowana quinoa i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukinia-faszerowana-quinoa-i-pieczarkami-541891.jpg)
Quinoa wymieszaj z pieczarkami, cukinią oraz szczypiorkiem, bułką tartą i przyprawami. Farsz włóż w wydrążone cukinie a następnie posyp startym żółtym serem. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.