Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana warzywami z twarożkiem
Umytą cukinię przekrawamy wzdłuż na dwie części. Wydrążone środki tego warzywa posypujemy solą i pieprzem.
Twarożek łączymy z pokrojonym w kostkę pomidorem i ogórkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Dodajemy do twarożku. Wszystko mieszamy z surowym jajkiem.
Po napełnieniu farszem cukinie kładziemy na nasmarowaną tłuszczem blaszkę. Zapiekamy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upływie tego czasu na cukinię wykładamy jeszcze mozarellę w plastrachZapiekamy jeszcze ok. 5-10 minut.
Twarożek łączymy z pokrojonym w kostkę pomidorem i ogórkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Dodajemy do twarożku. Wszystko mieszamy z surowym jajkiem.
Po napełnieniu farszem cukinie kładziemy na nasmarowaną tłuszczem blaszkę. Zapiekamy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upływie tego czasu na cukinię wykładamy jeszcze mozarellę w plastrachZapiekamy jeszcze ok. 5-10 minut.
zbysiowa