paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna cukinia faszerowana kaszą gryczaną, serem i pomidorami.

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną
Cukinię opłukać i osuszyć. Ostrym nożem przekroić na pół po długości i wydrążyć miąższ przy pomocy łyżki. Miąższ skroić drobno. Cukinię oprószyć solą i papryką. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na niej pomidory oraz miąższ cukinii. Kasze gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Kasze dodać do pomidorów dodać również starty ser. Doprawić do smaku solą , pieprzem, rozmarynem. Farsz włożyć do wydrążonej cukinii. Zapiekać w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Faszerowaną cukinie podajemy na ciepło.
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną
Cukinię opłukać i osuszyć. Ostrym nożem przekroić na pół po długości i wydrążyć miąższ przy pomocy łyżki.
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną
Miąższ skroić drobno. Cukinię oprószyć solą i papryką.
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną
. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na niej pomidory oraz miąższ cukinii.
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną
Kasze gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Kasze dodać do pomidorów dodać również starty ser. Doprawić do smaku solą , pieprzem, rozmarynem. Farsz włożyć do wydrążonej cukinii.