Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Cukinia grillowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Grillowana, aromatyczna cukinia, doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięsa. Doskonale sprawdzi się, także jako samodzielna przekąska!

Cukinia grillowana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cukinia grillowana

 

  • Cukinia - 1 sztuka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1/2 łyżeczki
  • przyprawa do sałatek Kamis - 1 łyżka
  • Oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Cukinia grillowana
Przygotowujemy marynatę: do miski wlewamy oliwę, dodajemy do niej, sól, pieprz i przyprawę do sałatek z płatkami kwiatów (jeśli macie inną równie aromatyczną śmiało dodajcie) Całość mieszamy, aby składniki się "połączyły". Cukinie myjemy, kroimy w plasterki (grubość zależy od was) przekładamy do marynaty i dokładnie obtaczamy plastry cukinii w marynacie. Na rozgrzany grill kładziemy tackę do grillowania i na niej grillujemy cukinie do miękkości. około 2-3 minut z każdej strony.
Cukinia grillowana
Etap 1