Sposób przygotowania:
Cukinia i meksykańska spółka
Cukinie młode umyć pod bieżącą wodą,przekroić wzdłuż na połówki,łyżeczką wydrążyć miąższ,oprószyć środki solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać olej ryżowy wrzucić pokrojoną w kosteczkę czerwoną cebulę i mieszankę meksykańską przykryć pokrywką i dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać połowę drobniutko posiekanego miąższu z cukinii,doprawić chili pieprzem i solą do smaku.Zestawić z ognia.Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą (około 1 cm ponad powierzchnię kaszy)doprawić czubricą do smaku,i gdy napęcznieje wymieszać z warzywami. Tak przygotowaną mieszanką nadziewać cukinię posypać drobniutko startym serem żółtym wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c i zapiekać około 20 minut tak aby cukinia była miękka ale jednocześnie jędrna. Smacznego życzę;)