Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem i warzywami
Cukinie myjemy, przecinamy wzdłuż, wydrążamy. Marchewkę obieramy, ścieramy an tarce, cebulkę, szczypiorek, pieczarki, pomidora drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulkę i przeciśnięty czosnek, podsmażamy na złoty kolor, dodajemy pieczarki i pomidora, podduszamy całość i dodajemy marchewkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, magii i papryką. Dusimy do miękkości marchewki. W tym czasie podpiekamy mięsko mielone, kiedy warzywa się podduszą dodajemy całość do mięsa, dodajemy sos i razem dusimy około 5 minut. Doprawiamy do smaku przyprawiamy. Wyłączamy grzanie i dodajemy szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinię. Posypujemy żółtym serem i posiekaną natka pietruszki, układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy około 125 ml wody i zapiekamy w 180 stopniach przez 40 minut (30 minut pod przykryciem, 10 minut zapiekamy bez przykrycia). Smacznego