Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana mielonym i warzywami
Wszystkie warzywa myjemy. Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy, potem podsmażamy paprykę (pokrojoną w małą kostkę), na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone. Cukinie lekko podpiekamy, żeby potem szybciej się upiekła. Podsmażamy miąższ cukinii i mieszamy z resztą - cebulką, papryką i mielonym mięsem. Dodajemy koncentrat pomidorowy (ja wszystko to mieszałam już w 1 dużej patelni). Dodajemy przyprawy. Nakładamy tak przygotowany farsz do cukinii, przykrywamy plastrami żółtego sera i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Około - bo zależy od tego czy nagrzałyśmy wczesniej piekarnik. Najlepiej zajrzeć w trakcie jak miewa się cukinia - gdyby się gdzies zaczęła przypalać to na pewno trzeba już ją wyjąć. Smacznego :)
Weronka