Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1009]

Cukinia w tempurze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna cukinia w tempurze, najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. Warto na chwilę położyć ją na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Cukinia w tempurze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia w tempurze

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w tempurze
Myjemy cukinię i razem ze skórką kroimy w średniej grubości plasterki. Oprószamy z obu stron mąka, solą i pieprzem.

Przygotowujemy ciasto:

Wbijamy do miski żółtko, dodajemy mocno schłodzoną wodę i roztrzepujemy widelcem. Po trochu wsypujemy mąkę, cały czas mieszając. Przyprawiamy ciasto pieprzem i solą.

Wrzucamy cukinię na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz i smażymy na złoty kolor.
Cukinia w tempurze
Oprószamy z obu stron mąka, solą i pieprzem.
Cukinia w tempurze
Przygotowujemy ciasto: wbijamy do miski żółtko, dodajemy mocno schłodzoną wodę i roztrzepujemy widelcem, dodajemy mąkę.
Cukinia w tempurze
Wrzucamy cukinię na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz i smażymy na złoty kolor.