Sposób przygotowania:
Cukinia w tempurze
Myjemy cukinię i razem ze skórką kroimy w średniej grubości plasterki. Oprószamy z obu stron mąka, solą i pieprzem.
Przygotowujemy ciasto:
Wbijamy do miski żółtko, dodajemy mocno schłodzoną wodę i roztrzepujemy widelcem. Po trochu wsypujemy mąkę, cały czas mieszając. Przyprawiamy ciasto pieprzem i solą.
Wrzucamy cukinię na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz i smażymy na złoty kolor.
Przygotowujemy ciasto:
Wbijamy do miski żółtko, dodajemy mocno schłodzoną wodę i roztrzepujemy widelcem. Po trochu wsypujemy mąkę, cały czas mieszając. Przyprawiamy ciasto pieprzem i solą.
Wrzucamy cukinię na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz i smażymy na złoty kolor.