Sposób przygotowania:
Cukinia w cieście czosnkowym
Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka. Dodajemy przeciśnięty czosnek i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę. Ciasto powinno być na tyle gęste aby nie spływało całkowicie z cukinii. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cukinię kroimy w 1 cm plastry. Jeżeli jest bardzo wyrośnięta, wycinamy środek z pestkami. Zamaczamy w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Cukinię możemy także upiec w piekarniku.
Cukinię kroimy w 1 cm plastry. Jeżeli jest bardzo wyrośnięta, wycinamy środek z pestkami. Zamaczamy w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Cukinię możemy także upiec w piekarniku.