nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Cukinia w panierce z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyraziste w smaku krążki z cukinii w chrupiącej panierce, taka cukinia to świetna przekąska, czy posiłek.

Cukinia w panierce z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia w panierce z patelni

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce z patelni
Umytą cukinię pokroić w niezbyt grube krążki, plastry. Jajka wbić do miseczki i dodać do nich szczyptę soli, pieprzu, słodkiej mielonej papryki, granulowanego czosnku, rozmarynu i oregano). Jajka wymieszać, rozbełtać z dodanymi przyprawami. Każdy plaster, krążek cukinii obtaczać najpierw w jajku z przyprawami, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć cukinię w panierce na patelni z olejem na niedużym ogniu z obu stron.
Cukinia w panierce z patelni
Cukinia pokrojona w niezbyt grube plastry,krążki.
Cukinia w panierce z patelni
Krążki z cukinni obtaczane najpierw w jajku z dodatkiem przypraw.
Cukinia w panierce z patelni
Krążki z cukinii obtoczone uprzednio w jajku panierowane następnie w bułce tartej.
Cukinia w panierce z patelni
Cukiniowe plastry,krążki obtoczone w jajku i w bułce tartej smażone na oleju.