Sposób przygotowania:
Cukinia w prażynkach paprykowych
Cukinię obrać i pokroić w krążki o grubości 1 cm. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Na jeden talerz wybić jajka i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz pokruszyć prażynki. Przygotowaną cukinię obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych prażynkach, lekko dociskając. Smażyć z obu stron, na złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu.
![Cukinia w prażynkach paprykowych Cukinia w prażynkach paprykowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-prazynkach-paprykowych-79563.jpg)
![Cukinia w prażynkach paprykowych Cukinia w prażynkach paprykowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-prazynkach-paprykowych-79564.jpg)