Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cukinia w prażynkach paprykowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cukinia w prażynkach to smaczna i szybka przekąska.

Cukinia w prażynkach paprykowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia w prażynkach paprykowych

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w prażynkach paprykowych
Cukinię obrać i pokroić w krążki o grubości 1 cm. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Na jeden talerz wybić jajka i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz pokruszyć prażynki. Przygotowaną cukinię obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych prażynkach, lekko dociskając. Smażyć z obu stron, na złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu.
Cukinia w prażynkach paprykowych
Pokrojoną w krążki cukinię oprószyć solą i pieprzem.
Cukinia w prażynkach paprykowych
Cukinię smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażoną osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.