Sposób przygotowania:
Cukinia w sosie musztardowym
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej posiekany czosnek i chwilę razem smażyć. Cukinię obrać, pokroić w kostkę (kroiłam razem z pestkami). Cukinię dodać do cebuli z czosnkiem. Dodać też pieprz, paprykę mieloną i posiekane listki bazylii. Wymieszać, chwilę razem smażyć. Do cukinii wlać ok.pół szklanki wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Jak cukinia będzie już miękka, odparować resztę wody. Cukinię przesunąć na boki patelni. Na środek nasypać mąkę, wlać trochę oleju, zrobić zasmażkę. Wlać około pół szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszać. Dodać sól i musztardę, wymieszać. Podawać np. jako dodatek do obiadu.