Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Cukinia w wersji chińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam przygotowywać dania w wersji inspirowanej kuchnią orientalną. Dania są wtedy bardzo wyraziste w smaku.

Cukinia w wersji chińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia w wersji chińskiej

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w wersji chińskiej
Gotuję do miękkości ryż. W tym czasie kroję cukinię i paprykę w słupki. Nakładam na rozgrzaną patelnię. Dodaję sezam. Wszystko podrumienia. Dodaję sos sojowy, a następnie koncentrat. Wszystko energicznie mieszam i trzymam na ogniu jeszcze 3 minuty. Nakładam ryż, a na niego doprawioną cukinię i paprykę.
Cukinia w wersji chińskiej
Etap 1 - gotuję do miękkości ryż i przecedzam
Cukinia w wersji chińskiej
Etap 2 - kroję warzywa w słupki
Cukinia w wersji chińskiej
Etap 3 - nakładam na patelnię warzywa z sezamem
Cukinia w wersji chińskiej
Etap 4 - dodaje sos sojowy oraz koncentrat

Tagi:

ryż sosy cukinia