MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Cukinia z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowujesz danie z mięsa to zrób także smaczny dodatek z cukinią i czosnkiem.

Cukinia z czosnkiem

Składniki:

Cukinia z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z czosnkiem
Cukinię opłukać i pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm.Najlepsza jest mała jasnozielona cukinia , gdyż skórka jest delikatna i nie posiada pestek.Do rondla o grubym dnie włożyć pokrojoną cukinię i dodać oliwy, dusić pod przykryciem przez 10 minut, ciągle mieszając.Następnie dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz świeżo zmielony , wszystko zamieszać , przykryć pokrywką i dusić przez następne 10 minut,nie zapomnieć o mieszaniu.Natkę pietruszki pokroić i wsypać do garnka, wymieszać.Ciepła cukinię przełożyć do salaterki i dodać octu, wszystko zamieszać .Podawać jako dodatek do mięsa.

Tagi:

cukinia