jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Cukinia z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Wyrazisty smak fety fajnie komponuje się z delikatną cukinią. Do tego chrupiąca papryka, orzeźwiające pomidory i mamy pyszną sałatkę, którą spokojnie możemy zabrać do pracy lub na uczelnię.

Cukinia z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia z kaszą jaglaną

SKŁADNIKI:

Sposób przygotowania:

Cukinia z kaszą jaglaną

ETAP 1

Cukinia z kaszą jaglaną
Przed zalaniem kaszy wodą prażymy ją ok 2 minuty

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną delikatnie studzimy.

ETAP 2

Cukinia z kaszą jaglaną
Pokrojona i przyprawiona cukinię przysmażamy

Cukinię kroimy w plasterki około 0,5 cm. Pokrojoną skrapiamy oliwą, oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Następnie warzywo delikatnie obsmażamy na patelni z dwóch stron. Powinna delikatnie zmięknąć.

ETAP 3

Cukinia z kaszą jaglaną
Składniki sałatki kroimy na mniejsze części

Ser feta, paprykę kroimy w kostkę. Suszone pomidory kroimy w paseczki. Natkę pietruszki drobno siekamy.

ETAP 4

Cukinia z kaszą jaglaną
Przygotowane mięso smażymy do miękkości

Mięso kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą do kurczaka. Cebule przekrawamy i kroimy w półplasterki. Delikatnie rumienimy ją na tłuszczu. Następnie dodajemy do niej przygotowanego fileta. Całość smażymy do momentu jak mięso będzie miękkie.

ETAP 5

Cukinia z kaszą jaglaną
Składniki sałatki łączymy ze sobą i doprawimy

Tak przygotowane składniki: kaszę, ser, pietruszkę, filet, paprykę i pomidory umieszczamy w jednej misce. Całość delikatnie mieszamy, doprawiając do smaku i dodając oleju spod pomidorów.
Danie porcjujemy, dekorujemy natką pietruszki i podajemy.


Tagi:

cukinia