Sposób przygotowania:
Cukinia z kaszą jaglanąETAP 1

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną delikatnie studzimy.
ETAP 2

Cukinię kroimy w plasterki około 0,5 cm. Pokrojoną skrapiamy oliwą, oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Następnie warzywo delikatnie obsmażamy na patelni z dwóch stron. Powinna delikatnie zmięknąć.
ETAP 3

Ser feta, paprykę kroimy w kostkę. Suszone pomidory kroimy w paseczki. Natkę pietruszki drobno siekamy.
ETAP 4

Mięso kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą do kurczaka. Cebule przekrawamy i kroimy w półplasterki. Delikatnie rumienimy ją na tłuszczu. Następnie dodajemy do niej przygotowanego fileta. Całość smażymy do momentu jak mięso będzie miękkie.
ETAP 5

Tak przygotowane składniki: kaszę, ser, pietruszkę, filet, paprykę i pomidory umieszczamy w jednej misce. Całość delikatnie mieszamy, doprawiając do smaku i dodając oleju spod pomidorów.
Danie porcjujemy, dekorujemy natką pietruszki i podajemy.