Sposób przygotowania:
Cukinia i spółka czyli faszerowane łódki
Ćwiartki kurczaka umyć, wytrybować i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, wlać olej a potem wrzucić pokrojone mięso, podsmażyć.
Obraną cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do podsmażonego kurczaka i dalej chwilę smażyć. Następnie dodać kurki i natkę, wymieszać.
Składniki z patelni przełożyć do miski, dodać ryż i przyprawy do smaku, wymieszać.
Gdy farsz przestygnie dodać oba sery starte na tarce a potem wszystko wymieszać.
Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
Farsz rozdzielić na 4 porcje i napełnić nim połówki cukinii.
Cukinie umieścić w blaszce do pieczenia i zapiekać je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 - 35 minut w zależności od piekarnika.
Podawać na gorąco.
Obraną cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do podsmażonego kurczaka i dalej chwilę smażyć. Następnie dodać kurki i natkę, wymieszać.
Składniki z patelni przełożyć do miski, dodać ryż i przyprawy do smaku, wymieszać.
Gdy farsz przestygnie dodać oba sery starte na tarce a potem wszystko wymieszać.
Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
Farsz rozdzielić na 4 porcje i napełnić nim połówki cukinii.
Cukinie umieścić w blaszce do pieczenia i zapiekać je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 - 35 minut w zależności od piekarnika.
Podawać na gorąco.
zbysiowa
zewa
Tak Madziu były pyszne