Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie z dynią i pieczarkami
1. Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Filety z kurczaka pokroić w kostkę doprawić solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i doprawić przyprawą curry oraz skropić oliwą, następnie odstawić mięso na 20-30 min.
3. Dynię i cukinie pokroić w kostkę i podsmażamy.
4. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę drobną w kosteczkę. Podsmażamy razem.
5. Podsmażamy zamarynowany filet z kurczaka.
6. Wszystkie składniki przekładamy do garczka i chwilę podsmażamy razem, następnie dodajemy gorący bulion i gotujemy do miękkości składników, często mieszając.
7. Pod koniec dodać śmietanę i wymieszać wszystkie składniki.
8. Podajemy najlepiej z ryżem lub ziemniakami.
2. Filety z kurczaka pokroić w kostkę doprawić solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i doprawić przyprawą curry oraz skropić oliwą, następnie odstawić mięso na 20-30 min.
3. Dynię i cukinie pokroić w kostkę i podsmażamy.
4. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę drobną w kosteczkę. Podsmażamy razem.
5. Podsmażamy zamarynowany filet z kurczaka.
6. Wszystkie składniki przekładamy do garczka i chwilę podsmażamy razem, następnie dodajemy gorący bulion i gotujemy do miękkości składników, często mieszając.
7. Pod koniec dodać śmietanę i wymieszać wszystkie składniki.
8. Podajemy najlepiej z ryżem lub ziemniakami.