Sposób przygotowania:
Cukinia zapiekana
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na połowy. Wydrążamy środek cukinii i oprószamy solą.
Odwracamy cukinię wydrążeniem do dołu.
Do mięsa dodajemy ryż, ser, przeciśnięty ząbek czosnku, drobno pokrojoną cebulę ze szczypiorkiem.
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Napełniamy przygotowane połówki cukinii i oprószamy wiórkami masła.
Cukinię układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do miękkości ok 30 min.
Odwracamy cukinię wydrążeniem do dołu.
Do mięsa dodajemy ryż, ser, przeciśnięty ząbek czosnku, drobno pokrojoną cebulę ze szczypiorkiem.
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Napełniamy przygotowane połówki cukinii i oprószamy wiórkami masła.
Cukinię układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do miękkości ok 30 min.