Sposób przygotowania:
Cukiniowa babka kisielowa
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Rozpuszczamy masło i studzimy.
W jednej misce łączymy mokre składniki: maślankę, rozpuszczone masła, jajka i cukinię.
W drugiej misce łączymy suche składniki: mąkę, kisiele, cukier i proszek do pieczenia.
Suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy dokładnie.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez ok. 1 godz i 15 minut w temperaturze 180 stopni- do tzw, suchego patyczka.
Upieczone ciasto studzimy i polewamy polewą. Smacznego.
W jednej misce łączymy mokre składniki: maślankę, rozpuszczone masła, jajka i cukinię.
W drugiej misce łączymy suche składniki: mąkę, kisiele, cukier i proszek do pieczenia.
Suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy dokładnie.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez ok. 1 godz i 15 minut w temperaturze 180 stopni- do tzw, suchego patyczka.
Upieczone ciasto studzimy i polewamy polewą. Smacznego.