Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z cukinią
Olej roślinny zmiksować razem z kokosowym. Wsypać proszek do pieczenia, sodę, wanilię, sól i cukier. Wymieszać. Następnie dodać siemię lniane namoczone we wrzącej wodzie.
Cały czas miksując dodawać na przemian po łyżce mąki i jogurtu.
Na końcu dodać kawę, zmiksować razem ostatni raz. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta i wszystko razem ręcznie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.
Ciasto wyłożyć na tortownicę (24cm), piec 90 minut (do suchego patyczka).
Ciasto można polać z polewą czekoladową (gorzka czekolada + olej kokosowy, rozpuszczone w kąpieli wodnej).
Cały czas miksując dodawać na przemian po łyżce mąki i jogurtu.
Na końcu dodać kawę, zmiksować razem ostatni raz. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta i wszystko razem ręcznie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.
Ciasto wyłożyć na tortownicę (24cm), piec 90 minut (do suchego patyczka).
Ciasto można polać z polewą czekoladową (gorzka czekolada + olej kokosowy, rozpuszczone w kąpieli wodnej).