pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Cukiniowe leczo z jeleniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

leczo na zimę z wkładką mięsną

Cukiniowe leczo z jeleniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowe leczo z jeleniem

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe leczo z jeleniem
Rozpoczynam do podsmażenia czerwonej cebuli, którą kroimy w kostkę. Następnie smażymy mięso z jelenia pokrojone w kawałki. W dużym garnku umieszczamy cebulę oraz mięso z jelenia. Dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną. Wrzucamy obrane i pokrojone cukinie. Przyprawiamy pieprz kolorowym, cukrem oraz solą. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórek. Również dodajemy do garnka. Całość dusimy około 1 godziny. Pod koniec próbujemy i ewentualnie doprawiamy wg uznania. Leczo możemy zawekować na zimę. Smacznego.
Cukiniowe leczo z jeleniem
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę i smażymy
Cukiniowe leczo z jeleniem
Pokrojone mięso z jelenia również smażymy
Cukiniowe leczo z jeleniem
W dużym garnku umieszczam składniki. Przyprawiam
Cukiniowe leczo z jeleniem
Całość duszę okolo 1 godziny na małym ogniu