Sposób przygotowania:
Cukiniowe łódeczki z chrustem z szynki
Szynkę zwinąć w rulon,pokroić w paseczki i wrzucić na gorący olej. Smażyć aż będzie rumiana i chrupka. Następnie odcedzić ją i położyć na papierowym ręczniku,żeby dobrze odciekł olej. Cukinię umyć,osuszyć,przekroić na pół. Łyżeczką wydrążyć miąższ i pokroić go na małe kawałki. Przełożyć do miski. Ogórka wyszorować,wytrzeć i razem ze skórką pokroić w małą kostkę. Papryczkę umyć,pozbawić nasion i pokroić w cienkie paseczki. Szczypiorek i dymkę pokroić drobno. Pomidora pokroić na ćwiartki a każdą ćwiartkę na 3 części. Rzodkiewkę pokroić w mała kostkę. Jabłko obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Fasolę odsączyć z zalewy,opłukać i osuszyć. Na suchej i czystej patelni uprażyć słonecznik i dodać do miski. Doprawić solą i pierzem cytrynowym. W osobnej miseczce wymieszać ocet,oliwę oraz miód. Wlać do miski z warzywami i wymieszać dobrze. Nałożyć do wydrążonej cukinii i posypać chrustem z szynki. Plater sera przekroić na pół wzdłuż przekątnej aby otrzymać 2 trójkąty. Nabić na szpadkę od szaszłyka i wbić w cukinię. Smacznego!