WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1686]

Cukiniowy placek po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placek po węgiersku z cukinii zamiast z ziemniaków, z gulaszem wieprzowym z warzywami i z żółtym serem.

Cukiniowy placek po węgiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowy placek po węgiersku

Na gulasz

  • Ok. 600 g mięsa wieprzowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • Przecier pomidorowy w kartonie
  • Sól, pieprz
  • Majeranek
  • Papryka słodka i ostra w proszku
  • Olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • Kawałek żółtego sera

Na placki

Sposób przygotowania:

Cukiniowy placek po węgiersku

ETAP 1:

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju na rumiano. Przełożyć do garnka. Przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i dodać do mięsa. Wlać koncentrat i w razie potrzeby trochę wody, dodać przyprawy i dusić do miękkości.

Cukinię zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, posolić i odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać jajka i mąkę i wymieszać. Na oleju smażyć placki wielkości małej patelni. Po usmażeniu z obu stron wykładać na talerz. Na ciepły placek wykładać porcję gulaszu, posypać żółtym serem startym na tarce i złożyć placek na pół.

Podawać od razu po przygotowaniu.

Cukiniowy placek po węgiersku
Porcja gulaszu i sera nałożone na placek cukiniowy
Cukiniowy placek po węgiersku
Usmażone placki cukiniowe wyłożone na talerz
Cukiniowy placek po węgiersku
Placki cukiniowe w trakcie smażenia na patelni
Cukiniowy placek po węgiersku
Wymieszane w misce ciasto na placki cukiniowe