Sposób przygotowania:
Cukinowy pasztet z marchewką
Cukinię obrać i opłukaną zetrzeć na grubszej tarce bez pestek, nasolić i odstawić na 20 minut Natkę pokroić drobno ale wcześniej opłukać i osuszyć. Ser żółty zetrzeć na grubszej tarce. Marchewkę też obrać i opłukaną zetrzeć na grubszej tarce.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, cukinię odcisną z nadmiaru płynu. Przełożyć wszystko do większej miski, dodać żółtka, wymieszać przyprawić ziołami i pieprzem, wymieszać.
Białka ubić i dodać do całości, wymieszać i włożyć do foremek, piec w piekarniku około 1 godziny w 190 stopniach.
Wyśmienity na zimno do kanapek jak i na przekąskę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, cukinię odcisną z nadmiaru płynu. Przełożyć wszystko do większej miski, dodać żółtka, wymieszać przyprawić ziołami i pieprzem, wymieszać.
Białka ubić i dodać do całości, wymieszać i włożyć do foremek, piec w piekarniku około 1 godziny w 190 stopniach.
Wyśmienity na zimno do kanapek jak i na przekąskę.
mocsłodkości
jagoda59