Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty szybki pasztet z cukinii z dodatkiem pieczarek i marchewki. Pasztet można jeść sam albo z kromką chleba.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cukinie myjemy ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy na 30 minut po tym czasie odciskamy z wody.

Marchew, pieczarki obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle dodać pieczarki i dusić aż woda z nich odparuje.

Do cukinii dodać resztę składników dokładnie wymieszać i przełożyć do keksówki.

Pasztet piec 1,5 h w temp 180 stopni. 
Pasztet z cukinii
Cukinie myjemy ścieramy na tarce , solimy i odstawiamy na 30 minut po tym czasie odciskamy z wody.
Pasztet z cukinii
Cebulę obrać i pokroić w kostkę , zeszklić na maśle dodać pieczarki i dusić aż woda z nich odparuje.
Pasztet z cukinii
Do cukinii dodać resztę składników dokładnie wymieszać
Pasztet z cukinii
Doprawioną masę przełożyć do blaszki i upiec

Tagi:

warzywa