Curry z mięsa mielonego

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Cebulę obrać, drobno pokroić, marchew oczyścić i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Na

Curry z mięsa mielonego

Składniki:

Curry z mięsa mielonego

 

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 średnie cebule
  • 3 marchewki
  • 3 pomidory
  • 5 dag rodzynków
  • 1,5 łyżeczki curry
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

Curry z mięsa mielonego
Cebulę obrać, drobno pokroić, marchew oczyścić i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Na gorącym oleju przesmażyć warzywa, a następnie  dodać mięso mielone i całość smażyć 4 minuty. Sparzone, obrane ze skórki pomidory drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Dolać do tego 1/2 szkl wody. Rodzynki wypłukać, wrzucić do mięsa, posolić i dusić 30 minut na wolnym ogniu. Curry wsyapć dopiero pod sam koniec przygotowywania potrawy. Podawać z ryżem na sypko, posypane zieleniną.