Sposób przygotowania:
Curry z trzema rodzajami mięsa.
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić wszystkie
gatunki na kostkę ok.2 cm.Imbir i czosnek obrać.Czosnek posiekać drobno,a imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Na dużej patelni rozgrzać olej i dusić na nim pastę massaman wraz z
imbirem i czosnkiem.Dodać mięso i podsmażyć je przez kilka minut,mieszając od czasu do czasu.Podsmażone mięso zalać mleczkiem kokosowym i zagotować.Doprawić sosem rybnym oraz cukrem.
gatunki na kostkę ok.2 cm.Imbir i czosnek obrać.Czosnek posiekać drobno,a imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Na dużej patelni rozgrzać olej i dusić na nim pastę massaman wraz z
imbirem i czosnkiem.Dodać mięso i podsmażyć je przez kilka minut,mieszając od czasu do czasu.Podsmażone mięso zalać mleczkiem kokosowym i zagotować.Doprawić sosem rybnym oraz cukrem.
eli_555