marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Curry z trzema rodzajami mięsa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięsa umyć i osuszyć oraz pokroić na kostkę.Imbir i czosnek obrać,posiekać i zetrzeć.Na oleju dusić pastę,imbir i czosnek,usmażyć mięso.

Curry z trzema rodzajami mięsa.

Składniki:

Curry z trzema rodzajami mięsa.

 

  • 200 g.wieprzowiny,
  • 200 g. wołowiny,
  • 200 g.filetów z piersi kurczaka,
  • kawałek imbiru,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oleju,3 łyżki pasty massaman,
  • 400 ml.niesłodzonego mleka kokosowego z puszki,
  • 4 łyżki sosu rybnego,
  • 2 łyżki brązowego cukru.

Sposób przygotowania:

Curry z trzema rodzajami mięsa.
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić wszystkie
gatunki na kostkę ok.2 cm.Imbir i czosnek obrać.Czosnek posiekać drobno,a imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Na dużej patelni rozgrzać olej i dusić na nim pastę massaman wraz z
imbirem i czosnkiem.Dodać mięso i podsmażyć je przez kilka minut,mieszając od czasu do czasu.Podsmażone mięso zalać mleczkiem kokosowym i zagotować.Doprawić sosem rybnym oraz cukrem.