IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Ćwiartki kurczaka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szykuje się piknik? Proponuję więc pieczone ćwiartki z kurczaka

Ćwiartki kurczaka z piekarnika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ćwiartki kurczaka z piekarnika

 

  • 10 szt ćwiartki z kurczaka,
  • 80 ml olej,
  • 1 opak. Przyprawa do kurczaka - pikantna

 

 

Sposób przygotowania:

Ćwiartki kurczaka z piekarnika
Ćwiartki obskubać z resztek piór i skóry, odciąć 'dupy', rozkroić pałki od udek i dokładnie umyć. Kurczaki wrzucić do jednego naczynia, posypać przyprawami, wlać olej i wszystko razem wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 5 godzin. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia.
Ćwiartki kurczaka z piekarnika
Ćwiartki obskubać z resztek piór i skóry, odciąć 'dupy', rozkroić pałki od udek i dokładnie umyć.
Ćwiartki kurczaka z piekarnika
Kurczaki wrzucić do jednego naczynia, posypać przyprawami,