natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Cycki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto jest znakomite! Każdy pokocha jego smak.

Cycki.

Składniki:

Cycki.

 

  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1 szklanka maku
  • rodzynki
  • polewa do ciasta czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Cycki.
Białka ubić z cukrem, dodać mak i wiórki kokosowe. Wymieszać dokładnie. Wlać masę na przygotowaną wcześniej blachę i piec ok. 30 minut. Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy krem karpatka wymieszać i rozłożyć na ostudzone ciasto. Przygotować wodę z cytryną i paczkę okrągłych biszkoptów. Biszkopty moczyć w wodzie z cytryną i układać na kremie w rządkach. Na środek biszkopta kłaść po jednym rodzynku. Rozgrzaną polewą czekoladową polać po biszkoptach.