Sposób przygotowania:
Cynamonki drożdżowe
Drożdże z 1 łyżka cukru rozpuścić w mleku.
Mąkę wymieszać z solą i resztą cukru, dodać żółtko i olej
Dobrze wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut aby ciasto wyrosło
Wyrośnięte ciasto rozwałkować najlepiej na papierze pergaminowym posypać cynamonem i zwinąć w roladkę następnie pokroić na plasterki o grubości 2 cm .
Przygotowane ciastka ułożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Piec około 20 - 25 minut w 180'C. Cukier puder rozmieszać z gorąca woda , po upieczeniu i wystudzeniu bułeczek polukrować .
Mąkę wymieszać z solą i resztą cukru, dodać żółtko i olej
Dobrze wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut aby ciasto wyrosło
Wyrośnięte ciasto rozwałkować najlepiej na papierze pergaminowym posypać cynamonem i zwinąć w roladkę następnie pokroić na plasterki o grubości 2 cm .
Przygotowane ciastka ułożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Piec około 20 - 25 minut w 180'C. Cukier puder rozmieszać z gorąca woda , po upieczeniu i wystudzeniu bułeczek polukrować .