Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasteczka
Do małej miseczki przesiej mąkę z proszkiem. Dosyp sól i cynamon. Wszystko razem wymieszaj. Do dużej miski daj masło i utrzyj na puszysty krem. Stopniowo dodawaj cukier aż do uzyskania gładkiego kremu. W niewielkiej miseczce ubij jajka z cukrem waniliowym na puszystą piankę. Następnie stopniowo dodaj do masy maślanej uzyskaną piankę. Na koniec ucierania dodaj przesianą mąkę. Ucieraj drewnianą łyżką do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę wkładamy do lodówki (na ok.1 h) bądź zamrażalnika (na ok.30 min.). Po tym czasie, formujemy z ciasta niewielkie kuleczki i z spłaszczamy je na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz również panierować w kokosie lub galaretce owocowej. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C i pieczemy przez ok. 20 min. Po tym czasie wyciągamy je z piekarnika u odstawiamy na talerz aby ostygły.
gusia1000