Sposób przygotowania:
Bananowo-marchewkowe muffiny ze śliwkami
Do miski wsypać 4 łyżki mąki, 2 łyżki cukru, wiórki kokosowe, dodać masło i zrobić kruszonkę. 10 dag masła roztopić, ostudzić. Do jednego naczynia wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier, cukier waniliowy. Do drugiego naczynia wlać masło, oliwę, dodać jajka, mleko, zmiksować. Następnie dodać rozgnieciony widelcem banan, utartą marchew, wymieszać. Do mokrych składników wsypać suche przygotowane produkty i zamieszać. Do przygotowanych foremek wkładać po łyżce ciasta, następnie po 1 śliwce i napełnić ciastem do 2/3 wysokości foremki, posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut.