rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Cynamonowe ślimaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mam kilka patentów na takie ciasteczka to kolejny z nich

Cynamonowe ślimaczki

Składniki:

Cynamonowe ślimaczki

 

  • Opakowanie ciasta francuskiego (np.z lidla)
  • Jajko
  • Cukier
  • Cynamon

Sposób przygotowania:

Cynamonowe ślimaczki
Ciasto rozwinąć na płasko.Posmarować ciast rozbełtanym jajkiem,posypać cukrem i cynamonem.Zrolować tak aby szerszy bok był długością rulonu.Pokroić w cienkie plasterki ostrym nożem.Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach,posmarować jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez około 25min,aż będą złoto-brązowe.