Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Cynamonowe suszone jabłka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowa alternatywa dla chipsów czy frytek to nasze polskie, złociste jabłka. Ich przygotowanie jest proste, a jedzenie chrupiące :)

Cynamonowe suszone jabłka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cynamonowe suszone jabłka

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe suszone jabłka
Jabłka dokładnie myjemy, przekrawamy w ćwiartki i wydrążamy środki. Następnie kroimy w dość grube plasterki. Wszystko układamy na brytfance. Posypujemy równomiernie najpierw cynamonem, a następnie gałką muszkatołową. Nagrzewamy piekarnik do 65 st. Wkładamy naszą blaszkę i uruchamiamy termoobieg. Pieczemy ok. 2 h, w połowie przekładając na drugą stronę (czas może się również w zależności od grubości plasterków).
Cynamonowe suszone jabłka
Etap 1 jabłka kroimy w ćwiartki i wydrążamy z nich środki
Cynamonowe suszone jabłka
Etap 2 każdą ćwiartkę kroimy w grube plasterki
Cynamonowe suszone jabłka
Etap 3 - całość posypujemy przyprawami