Sposób przygotowania:
Cynamonowe suszone jabłka
Jabłka dokładnie myjemy, przekrawamy w ćwiartki i wydrążamy środki. Następnie kroimy w dość grube plasterki. Wszystko układamy na brytfance. Posypujemy równomiernie najpierw cynamonem, a następnie gałką muszkatołową. Nagrzewamy piekarnik do 65 st. Wkładamy naszą blaszkę i uruchamiamy termoobieg. Pieczemy ok. 2 h, w połowie przekładając na drugą stronę (czas może się również w zależności od grubości plasterków).



Hrabina w kuchni
Noruas
Może bardzo grubo pokrojone? I czy robisz z termoobiegiem? Tak jest dużo szybciej.
Hrabina w kuchni
Z termoobiegiem na dwie blachy,ale początkowo dałam 50 stopni, a potem podniosłam do 60. A pokrojone... jak wyszło :) Widzę, że już co poniektóre są wysuszone, więc może za chwilę wyłączę piekarnik.
Noruas