Sposób przygotowania:
Cytrusowe skrzydełka
Masło rozpuścić w rondelku razem z cukrem. Dodać sok z pomarańczy i cytryny oraz posiekaną papryczkę chili. Całość zagotować i przestudzić.
Skrzydełka obsypać przyprawami, włożyć do miski i zalać marynatą cytrusową. Skrzydełka odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut, w czasie pieczenia polewać skrzydełka wytwarzającym się sosem. Smacznego :)
Skrzydełka obsypać przyprawami, włożyć do miski i zalać marynatą cytrusową. Skrzydełka odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut, w czasie pieczenia polewać skrzydełka wytwarzającym się sosem. Smacznego :)