Sposób przygotowania:
Skrzydełka pachnące rozmarynem
Skrzydełka myjemy, osuszamy, usuwamy lotki i kroimy je na pół. Skrzydełka oprószamy solą i pieprzem . W miseczce łączymy ze sobą miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn – tak przygotowaną marynatą polewamy skrzydełka. Marynatę starannie wcieramy w skrzydełka.
Skrzydełka marynujemy minimum 1 godzinę (najlepiej całą noc). Zamarynowane skrzydełka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Skrzydełka pieczemy 30 minut. Upieczone skrzydełka przekładamy na półmisek, posypujemy rozmarynem i serwujemy – pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Skrzydełka marynujemy minimum 1 godzinę (najlepiej całą noc). Zamarynowane skrzydełka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Skrzydełka pieczemy 30 minut. Upieczone skrzydełka przekładamy na półmisek, posypujemy rozmarynem i serwujemy – pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
SylaUla
Igraszki Losu
też lubię to połączenie :)
SylaUla napisał(a):