Sposób przygotowania:
Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem. Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.
Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.
Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.