Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta. Takie skrzydełka sprawdzają się na różnych okolicznościach.

 Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym

Farsz

  • skrzydełka z kurczaka - 4 szt
  • papryka czerwona - 8 słupków
  • ogórki korniszony - 8 słupków
  • ser żółty - 8 słupków
  • przyprawa do kurczaka
  • tłuszcz do smażenia

Ciasto naleśnikowe:

Sposób przygotowania:

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem. Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.

Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.
 Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Kości usunięte ze skrzydełek i na faszerowane
 Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Z podanychskładników przygotowano ciasto naleśnikowe
 Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Skrzydełka zanurzone w cieście naleśnikowym i ułożone na patelni
 Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Usmażone skrzydełka na bardzo wolnym ogniu na złoty kolor
 Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Skrzydełka usmażone i ułożone na liściach sałaty przygotowane do jedzenia