Sposób przygotowania:
Cytrynawe karczochy dla Damy
Jezeli karczochy sa swieze, to uswamy wszystkie listki, odcinamy nozke, delikatnie usuwamy srodki i meszek i szybko nacieramy cytryna zeby nie zczernialy. Wkladamy do miseczki z woda i cytryna. Cytryny ktore wymienilam powyzej sa extra od przepisu. Jezeli karczochy sa mrozone to troche szybciej.Rozgrzewamy w garnku oliwe, wrzucamy cebulki i szklimy, nastepnie dodajemy karczochy i chwile dusimy. Dodajemy marchewke, przyprawy ,skrapiamy porzadnie 2 cytrynami, dodajemy koperek, podlewamy woda. Po 5 min. dodajemy ziemniaczki i dusimy do miekkosci. Jak trzeba podlewamy woda Sosik musi zmniejszyc sie o polowe.Serwujemy na goraco , na talerzu mozna posypac dodatkowo koperkiem. Podajemy z miesami lub same. SMACZNEGO