Sposób przygotowania:
Cytrynowa babka z wisniami i migdałami
Białka ubić na sztywno. Żółtka, masło i cukier utrzeć mikserem na jasną, gładką masę. Do żółtek dodać startą skórkę z 1 cytryny i wyciśnięty z niej sok. Dodać także mąkę i proszek. Chwile miksować. Na końcu dodać białka i całość delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do formy. Piec ok 10-15 minut w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku. Następnie na ciasto wyłożyć wiśnie i piec dalej w temperaturze 150 - 175 stopni przez ok. 40-45 minut (zależy od piekarnika). Pokrojone kawałki babki posypujemy płatkami migdałowymi. Czas przygotowania zaznaczony jest bez czasu pieczenia ciasta :)
Smakowita
haniakson
smakowita napisał(a):
Smakowita