Sposób przygotowania:
Cytrynowa kostka
Ze skladnikow na ciasto wyrobic ciasto. Na blache o wymiarach ok.23cm.x35cm. polozyc papier do pieczenia iwylozyc ciasto.Wlozyc do lodowki na 30 min. Po tym czasie ponakluwac ciasto widelcem i piec 20-25 min. w temp. 175 stopni. W tym czasie gdy spod nam sie piecze ubic bialka, pod koniec wsypujac stopniowo cukier. Nastepnie dodac pojedynczo zoltka-dalej miksujac-, wmieszac make i wlac powoli sok z cytryn. Mase cytrynowa (jest rzadka) wlewamy na podpieczone ciasto i pieczemy 30 min. w temp. 160 stopni. Po 15 min. gore ciasta przykrylam papierem do pieczenia. Jeszcze cieple posypac cukrem pudrem. Ostudzone kroic w kostki. Ciasto smakuje wspaniale, maslany spod jest mocno wyczuwalny, no a cytrynowa reszta jest przepyszna, bardzo polecam.
jovi
Jojo
Doro
truskawka77