Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Cytrynowe ciasto wg Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastko jest dobre do niedzielnej kawki !

Cytrynowe ciasto wg Eweliny

Składniki:

Cytrynowe ciasto wg Eweliny

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe ciasto wg Eweliny
Oddzielamy żółtka od białek.Margarynę ucieramy z cukrem dodając kolejno po jednym żółtku,a z białek ubijamy pianę.Następnie do utartej margaryny z cukrem wyciskamy sok z cytryny,dodajemy skórkę startą z tej samej cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, olej i szczyptę soli. Delikatnie wszystko dobrze mieszamy. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i znowu mieszamy dokładnie. Wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę i pieczemy. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego !

Tagi:

jajko jajka