Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasto z malinami
Piecyk nastawiamy na 175 stopni (niższy poziom, termoobieg). Smarujemy masłem keksówkę 10x25 i opsypujemy mąką lub wykładamy papierem. Maliny przesypujemy 2 łyżkami mąki. W jednej misce łączymy jogurt, sok z cytryny, sórkę i wanilię. W drugiej misce sypkie składniki mąkę, prosze, sól. Ucieramy masło z cukrem aż uzyskamy jasną, puszystą masę. Dodajemy po kolei jajka i miksujemy po każdym 20 sekund. Dalej miksujemy na wolniejszych obrotach, dodając po trochu mąę z proszkiem i masę z jogurtem. Przekładamy masę do keksówki, na przemian układając owoce. Na wierzchu dajemy też parę malin dla koloru. Pieczemy ok. 50 -60 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce, możemy posypać cukrem pudrem.