Sposób przygotowania:
Cytrynowy całusekBiszkopt:
Białka należy ubić na sztywną pianę i pod koniec ubijania stopniowo wsypywać cukier, a następnie dodać żółtka.
Na końcu całość delikatnie wymieszać z mąką uprzednio przesianą z kakao.
Masę ostrożnie przelać do blaszki z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.
Biszkopt piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Krem:
Kremówkę z dodatkiem cukru pudru należy ubić na sztywno, a następnie ostrożnie zmiksować z serkiem mascarpone - uprzednio wymieszanym ze skórką oraz sokiem z cytryny.
Całość:
Galaretki przyrządzić zgodnie z opisem z opakowania i po ostudzeniu schłodzić w lodówce, aby odrobinę stężały. Po tym czasie upieczony biszkopt należy dokładnie nasączyć uprzednio przygotowanym ponczem. Na biszkopcie rozsmarować krem. Połowę biszkopcików posmarować dżemem, a następnie złożyć je z resztą ciastek. Złożone ciastka umieścić na kremie i zalać galaretką.
Całość schłodzić w lodówce, żeby galaretka całkowicie zastygła.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):
gusia1000