Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Cytrynowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny podwieczorek dla każdego.

Cytrynowy deser

Składniki:

Cytrynowy deser

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy deser
Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem i przekroić na połowę. Wydrążyć miąższ. Cytryny włożyć do zamrażarki. Zagotować wodę włożyć miąższ z cytryn i gotować chwilkę na małym ogniu. Miąższ przetrzeć przez sito, ponownie włożyć do garnka, dodać cukier waniliowy, miód i wymieszać. Mąkę ziemniaczaną roztrzepać w 1/4 szklanki zimnej wody wlać do sosu i zagotować. Wyjąć foremki cytryny z zamrażarki, napełnić lodami i polać zimnym sosem. Wierzch można udekorować startą czekoladą.

Tagi:

lody sosy