Sposób przygotowania:
Cytrynowy kurczak z grilla
•kurczak w porcjach 1 kg
•cytryny 2 szt
•oliwa z oliwek 4 łyżki
•tymianek
•sól
•pieprz
Do naczynia wlać oliwę, dosypać sól, pieprz i dodać pokrojona w plasterki cytrynę.
Włożyć mięso, obtoczyć je w sosie, dodać zioła i odstawić na 1 h (cytrynę przekładałam warstwami, żeby na każdym kawałku kurczaka leżał kawałek cytryny).
Tak przygotowane mięso gotowe jest do grilowania.
•cytryny 2 szt
•oliwa z oliwek 4 łyżki
•tymianek
•sól
•pieprz
Do naczynia wlać oliwę, dosypać sól, pieprz i dodać pokrojona w plasterki cytrynę.
Włożyć mięso, obtoczyć je w sosie, dodać zioła i odstawić na 1 h (cytrynę przekładałam warstwami, żeby na każdym kawałku kurczaka leżał kawałek cytryny).
Tak przygotowane mięso gotowe jest do grilowania.