paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

cytryny nadziewane sardynkmi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyglądem i smakiem danie zaskoczy gości

cytryny nadziewane sardynkmi

Składniki:

cytryny nadziewane sardynkmi

 

  • 4 spore cytryny
  • 2 puszki sardynek w oleju
  • 10 dag masła
  • 2 jajka
  • mały pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

cytryny nadziewane sardynkmi
Jajka gotujemy na twardo jak zawsze. Wszystkie cytryny bardzo dokładnie myjemy. Z jednej strony ścinamy im delikatnie czubek tak aby mogły stać samodzielnie, z drugiej natomiast czubek ścinamy 3/4 ich wysokości. Delikatnie, za pomocą łyżeczki wyciągamy z nich miąższ. Natkę myjemy i drobno siekamy. Sardynki odcedzamy z oleju. Gotowe jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyciągamy z nich żółtka. Sardynki z masłem i żółtkami mieszamy na gładką masę. Doprawiamy ją 4 łyżkami soku z cytryny pieprzem oraz solą i dosypujemy natkę. Masę dokładnie mieszamy i wypełniamy nią cytryny

Tagi:

jajko jajka